ثبت شرکت سهامی خاص

راهنمای جامع ثبت شرکت سهامی خاص در ایران :

( صفر تا صد چگونگی ، هزینه ، مدارک و مدت زمان ثبت شرکت )

تشریفات تشکیل شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص با سه شخص ( حقیقی یا حقوقی) تشکیل می شود. در فرآیند تشکیل شرکت سهامی خاص موضوعی که اهمیت دارد آن است که تمامی اسناد و مدارک لازم برای تشکیل و ثبت شرکت باید به امضاء تمام مؤسسین برسد . تشکیل مجمع عمومی مؤسس در سهامی خاص الزامی نبوده و از موارد اختیاری است .

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

۱-مشاوره اولیه : ابتدا با کارشناسان حقوقی مشورت کنید تا تصمیم بگیرید آیا اساسا ثبت شرکت ضروری است و یا ادامه فعالیت بایستی در قالب سنتی ادامه یابد . پس از اتخاذ تصمیم به ثبت شرکت ، انتخاب نوع شرکت ، مستلزم مشاوره با کارشناسان حقوقی است.

۲-انتخاب سهامداران و بازرسین : حداقل سه نفر به عنوان سهامدار و دو نفر به عنوان بازرس مورد نیاز است.  دقت داشته باشید بازرسان نسبت فامیلی نسبی یا سببی با مدیران شرکت نداشته باشند و همچنین نباید سهامدارشرکت باشند.

۳-ورود اطلاعات در سامانه ثبت شرکت‌ها : اطلاعاتی مانند آدرس دفتر مرکزی شرکت و آدرس سهامداران ، مدیران و بازرسین شرکت، کدپستی قابل استعلام، مشخصات سهامداران و بازرسین، انتخاب اعضای هیئت مدیره و سمت آنها در هیئت مدیره ، تعیین میزان سرمایه ثبتی شرکت (اعم از نقد و غیرنقد) ،  تعیین تعداد سهام شرکت و مبلغ اسمی سهام و تعیین میزان سهام هریک و کلا مواردی که باید به موجب اساسنامه تعیین شود.

۴-تایید نام شرکت: در ابتدای تهیه مدارک لازم است تا ۵ نام چهارسیلابی مورد نظرخود را از طریق سامانه به اداره ثبت شرکت ها پیشنهاد دهید که ظرف یک تا دو روز، نام های پیشنهادی شما به ترتیب اولویت بررسی ودرصورت تایید، گواهی تاییدنام صادر می شود که این گواهی جهت افتتاح حساب بنام شرکت در شرف تاسیس به کار میرود. از نام های تکراری که قبلا به ثبت رسیده اند و نام هایی که در آن از کلمات یا عبارات بیگانه و خارجی استفاده شده و یا با شئونات اسلامی در تضاد است، خودداری گردد.

۵-افتتاح حساب بانکی :گواهی تایید نام را به بانک مورد نظر تسلیم نموده و حساب بانکی به نام شرکت افتتاح کنید و حداقل ۳۵% از سرمایه شرکت را به این حساب واریز کنید. اصل فیش واریزی و تاییدیه بانک مبنی برمیزان واریزی به همراه سایرمدارک ، تسلیم اداره ثبت شرکت ها می شود.

۶-ارائه مدارک به اداره ثبت شرکت‌ها :  پس ازاخذ پذیرش سیستمی از اداره ثبت شرکت ها، مدارک مورد نیاز حضورا به داره ثبت شرکت ها تسلیم می شود.

مدارک لازم جهت ثبت شرکت سهامی خاص

۱-اظهارنامه : تنظیم، امضاء و تسلیم دو نسخه اظهارنامه شرکت در دو نسخه

۲-اساسنامه : تنظیم، امضاء و تسلیم  دو نسخه اساسنامه شرکت که باید به امضای موسسین رسیده باشد.

۳-صورتجلسه مؤسسین : تنظیم ، امضاء و تسلیم صورتجلسه موسسین حاوی انتخاب اولین مدیران و بازرسان شرکت و تعیین روزنامه کثیرالانتشاری که قرار است آگهی های مربوط به شرکت در آن منتشرشود. قبولی کتبی سمت مدیریت و بازرسی در همین صورتجلسه ضروری است.

۴-گواهی پرداخت حداقل ۳۵ درصد سرمایه شرکت : ارائه گواهی پرداخت حداقل ۳۵ درصد سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تأسیس در آنجا افتتاح شده است.

۵-ارزیابی آورده غیرنقدی : ارائه ارزیابی کارشناس رسمی دادگستری ( چنانچه آورده غیرنقد باشد)

۶-مجوز فعالیت : در صورت لزوم ارائه مجوز در مواردی که موضوع شرکت از موارد مجوز دار باشد.

۷-مدارک هویتی : کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی کلیه سهامداران و بازرسین شرکت

۸- گواهی عدم سوء پیشینه مدیران :  ارائه اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری اعضای هیئت مدیره و بازرسین منتخب

۹- صورتجلسه هیئت مدیره : دو نسخهصورتجلسه تعیین سمت هیئت مدیره با امضای مدیران منتخب

مدت زمان ثبت شرکت سهامی خاص

تکمیل بودن مدارک و همکاری سهامداران در تسریع روند در مدت زمان ثبت اثرگذار است. مدارکی که از طرف شما ارسال شده است توسط کارشناسان اداره ثبت بررسی می شود و نظر آن ها در این مورد مشخص می گردد. در صورتی که مشکلی وجود داشته باشد، کارشناسان نسبت به رفع  مشکل اقدام می کنند و همین موضوع نیز در زمان تخمینی ثبت اثر دارد. در نهایت در صورتی که همه مراحل فوق به درستی انجام شود، شرکت شما ظرف ۱۴ الی ۲۰ روز کاری ثبت خواهد شد.

هزینه ثبت شرکت سهامی خاص

۱-مالیات برسرمایه که به صورت مالیات حق تمبر محاسبه می شود که معادل نیم در هزار سرمایه ثبتی می باشد به عنوان مثال چنانچه سرمایه ثبتی شرکت معادل یکصد میلیون تومان باشد، مالیات مربوطه معادل پنجاه هزارتومان می باشد.

۲-هزینه نشر آگهی در روزنامه رسمی به تعداد کلمات و خطوط آگهی بستگی دارد همچنین هزینه انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار به نوع روزنامه نیز وابسته است.

۳-در صورتی که از خدمات مشاوران حقوقی یا وکلا استفاده کنید؛  هزینه مشاوره و وکالت به سبد هزینه های شما اضافه می گردد.

۴- علاوه بر هزینه های اصلی، هزینه های جانبی نظیر اجاره دفتر، افتتاح حساب بانکی و غیره نیز باید در نظر گرفته شود. البته هزینه های دریافت کد اقتصادی، هزینه اخذ کارت بازرگانی، هزینه دریافت کد کارگاهی بیمه که بعد از ثبت شرکت ها در صورت لزوم در لیست هزینه های شما قرار خواهد گرفت.

سوالات متداول

۱-آیا شرکت سهامی خاص می تواند سهام خود را در بورس اوراق بهادار جهت فروش عرضه نماید؟

خیر یکی از تفاوت های شرکت سهامی خاص با شرکت سهامی عام، در مجاز نبودن عرضه سهام شرکت سهامی خاص در پذیره نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام توسط شرکت است.

۲-اگر بازرس شرایط قانونی برای انتخاب شدن را نداشته باشد چه وضعیتی پیش می آید؟

علاوه بر اینکه گزارش های بازرس و مصوبات مبتنی بر گزارش آن بازرس بی اعتبار است، هر شخصی که با وجود آگاهی از منع قانونی سمت بازرسی را بپذیرد، به حبس یا جزای نقدی یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

۳- آیا می توان بازرس علی البدل را انتخاب نکرد؟ و یا آنکه بعدا و طی صورتجلسه دیگری، او را انتخاب کرد؟

خیر انتخاب هر دو بازرس اصلی و علی البدل باید در یک صورتجلسه بعمل آید

۵-تفاوت بازرس اصلی و بازرس علی البدل در شرکت سهامی خاص چیست ؟

همان گونه که از نام آن پیداست، بازرس علی البدل تحت شرایطی جایگزین بازرس اصلی می شود. چنانچه بازرس اصلی فوت کند یا استعفا دهد یا شرایط لازم برای بازرسی از او سلب شود، وظایف او را بازرس علی البدل انجام خواهد داد.

۶- آیا می توان مدیران شرکت سهامی خاص را برای مدت نامحدود انتخاب نمود؟

خیر مدت مدیریت مدیران حداکثر دو سال است و نمی توان بیش از این مدت تعیین کرد. اما انتخاب مجدد قبلی بلامانع است.

نگین هادیان جعفری

نگین هادیان جعفریمشاهده نوشته ها

نگین هادیان جعفری وکیل پایه یک دادگستری دانش آموخته حقوق خصوصی ۱۰ سال سابقه وکالت دادگستری متخصص در امور کسب و کار و مشاور شرکتهای تجاری و تنظیم کننده قراردادهای داخلی و بین المللی سابقه عضویت در کمیسیون رفاه کانون وکلای دادگستری مرکز دوره سی و یکم مولف کتاب تشریفات پرداخت اسناد تجاری در حقوق ایران و کنوانسیون آنسیترال

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *