کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی به عنوان یک وسیله ارتباطی در تجارت استفاده می‌شود.   

مجوز هر کار صادرات و وارداتی مستلزم داشتن کارت بازرگانی است. همچنین برای ثبت برند لاتین نیاز به کارت بازرگانی می‌باشد. به طور کلی تاجرانی می توانند تجارت برون مرزی داشته باشند که دارای این کارت باشند.

برای تمامی افراد حقیقی و حقوقی که دارای فعالیت های تجاری هستند در زمینه های مختلف واردات و صادرات این کارت صادر می‌شود.

گفته شد این کارت برای تمامی افراد حقیقی و حقوقی صادر می‌شود و بین این دو فرقی زیادی  نیست و تنها تفاوت آن نوع محاسبه مالیات بر درآمد آنها است که در شخص حقیقی به صورت تصاعدی حساب می‌شود و بین ۱۵ تا ۳۵ درصد و در شخص حقوقی ۲۵ درصد ثابت است، اما به طور کلی در مجامع بین المللی و در بازار‌های جهانی کارت بازرگانی حقوقی اعتبار بیشتری دارد.

کارت بازرگانی، یک کارت الکترونیک محسوب می‌شود و غالبا فرایند صدورش هم به صورت الکترونیکی و از طریق (( سامانه یکپارچگی کارت بازرگانی هوشمند )) صورت می‌گیرد که از مزایای اینترنتی شدن آن می‌توان به قابلیت ارتباط با دستگاه‌های هوشمند، عدم سوء استفاده از کارت، افزایش سرعت پروسه صدور و ….. اشاره کرد.

نهادی که کارت بازرگانی را صادر می‌کند، اتاق بازرگانی، صنایع و معدن و کشاورزی می‌باشد و بعد از آن باید توسط سازمان صنعت، معدن تجارت یا همان سامانه جامع تجارت تایید شده و بعد کارت صادرشود.

صدور کارت بازرگانی

تفاوت کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی

کارت بازرگانی متفاوت از کارت عضویت اتاق بازرگانی می‌باشد و مهم‌ترین تفاوت این دو استفاده از خدمات صادرات و واردات است که اگر قصد داشته باشید کار صادرات انجام دهید حتما باید کارت بازرگانی را داشته باشید و در مجامع بین المللی هم کارت بازرگانی اعتبار بیشتری دارد. علاوه بر آن رویه اتاق هر استان متفاوت است و اگر در استان تهران قصد گرفتن کارت بازرگانی را داشته باشید باید اول عضویت اتاق بازرگانی را گرفته و بعد بتوانید کارت بازرگانی را بگیرید اما برای مثال در استان البرز این چنین نیست.

کاربرد و مزایای کارت بازرگانی

از کاربرد و مزایای کارت بازرگانی می‌توان به واردات از مناطق آزاد، صادرات کلیه‌ی کالاهای مجاز، صدور ویزای تجاری، تسهیل در شبکه سازی، ارائه اطلاعات شرکت، شرکت در نمایشگاه‌های ملی و بین المللی و …. اشاره کرد.

همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که کارت‌های بازرگانی از یک تا پنج سال دارای اعتبار می‌باشند و قابل تمدید هستند.

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی انواع مختلفی دارد :

۱)کارت بازرگانی تجاری ( که متداول ترین و اصلی‌ترین نوع در کارت بازرگانی است که در زمینه صادرات و واردات و ترخیص کالا می‌باشد )

۲)کارت بازرگانی موردی ( یک کارت یک بار مصرف است)

۳) کارت بازرگانی از نوع صنعتی یا تولیدی یا خدماتی

باید به نوع کارت دریافتی دقت شود، چرا که شرایط و مدارکی که برای دریافت هر نوع لازم است ممکن است با سایر کارت‌ها متفاوت باشد.

کارت بازرگانی چیست؟

شرایط و مدارک لازم برای صدور کارت بازرگانی

داشتن سن حداقل ۲۴ سال _ تابعیت ایرانی _ عدم اشتغال دولتی _ ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت _ عکس پرسنلی _  ارائه تصویر کارت ملی و شناسنامه _ ارائه اصل مدرک تحصیلی ( دیپلم به بالا ) یا ۳سال سابقه فعالیت در یکی از زمینه‌های تجاری _ ارائه گواهی عدم سوء پیشینه _ ارائه گواهی بانکی تاییدیه حساب جاری با دسته چک صیاد _ ارائه کد اقتصادی _  پلمپ دفاتر _ اظهارنامه دفاتر تجارتی _ سند یا اجاره‌نامه  ( هولوگرام‌دار و با کد رهگیری) _ تصویر مهر شرکت و مدارک شرکت ( اگر شرکتی است )

فرایند دریافت و مراحل ثبت نام کارت هوشمند بازرگانی

۱) اخذ پلمپ دفاتر از اداره ثبت شرکت‌ها

۲) اخذ اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری

۳) ثبت نام در سامانه و تکمیل تمام فرم‌های درخواستی و ارسال مدارک و بارگزاری آن‌ها در سامانه

۴) ثبت نام در سامانه اتاق بازرگانی محل درخواست کارت بازرگانی

۵) تایید پرونده، گذراندن کلاس‌ها به صورت حضوری یا غیر حضوری و قبولی در امتحان و صدور کارت بازرگانی

۶) تایید هویت شما در اتاق و ارسال کارت بازرگانی به آدرس اعلام شده

 در آخر اینکه کلیه زمان برای صدور کارت هوشمند بستگی به سرعت تکمیل مدارک شما دارد ولی حدودا بین ۲۰ الی ۴۵ روز کاری انجام می‌شود.

Mentorمشاهده نوشته ها

منتور ۳۶۰ با تمرکز بر خدمات حقوق تجاری ایجاد شده ست. ما با حمایت بزرگترین موسسه حقوقی ایران بهترین وکلای حقوق شرکت ها و سرمایه گذاری و استارتاپ ها را گرد هم آورده ایم. از مهم ترین ابداعات این تیم طرح منتورینگ ۳۶۰ است که برای جلوگیری از مسیرهای اشتباه و هزینه های گزاف و توسعه هرچه سریع تر ایجاد شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *