چگونه برند یک سالن زیبایی را ثبت کنیم؟
امروزه یکی از کسب و کار های پر درآمد، ارائه خدمات زیبایی به مخاطبین می باشد. در این بازار پر رقابت و پول ساز، شاهد هستیم که برندهایی با ارزش تجاری زیاد خلق می شوند و مدیران آنها بدون توجه به ریسکی که با آن مواجه هستند به غفلت خود ادامه میدهند و ناگهان متوجه می شوند که رقیب با ثبت شهرت ایشان به نام خود ، مانع فعالیت وی می شود. یکی از راه های ثبت نام تجاری سالن زیبایی، ثبت آن در قالب علامت تجاری می باشد.
نحوه ثبت برند سالن زیبایی :
گام اول: دریافت مجوز فعالیت (پروانه کسب سالن زیبایی)
برای شروع و ادامه هرکسب و کاری، لازم است مهارت های مربوط به آن کسب و کار را در مراکز مورد تایید گذرانده باشید. یکی از مدارکی که برای متقاضی این واحد صنفی مورد نیاز است داشتن گواهی مهارت فنی و حرفه ای از سازمان فنی و حرفه ای است. بعد از دریافت این مدرک و همچنین تاییدیه بهداشت و تاییدیه اماکن، متقاضی با مراجعه به درگاه ملی مجوز ها مراجعه نموده و در خواست صدور پروانه کسب (مجوز فعالیت ) خود را ثبت می نماید.
متقاضی این نوع پروانه کسب می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد چنانچه شخص حقوقی متقاضی این نوع از پروانه کسب باشد، باید قبل از ثبت درخواست مجوز، کسب و کار خود را در قالب یکی از انواع شرکت های تجاری و یا موسسات غیر تجاری در سامانه ثبت شرکت ها ثبت نماید و پس از ثبت تاسیس شرکت خود، با ارائه مدارک رسمی شرکت، نسبت به ثبت درخواست صدور پروانه کسب خود به نام شرکت اقدام نماید.
مدت زمان دریافت مجوز فعالیت یا همان پروانه کسب سالن زیبایی از زمان تایید مدارک، هفت روز کاری می باشد.
گام دوم: انتخاب نام مناسب برای علامت تجاری
در این مرحله باید نامی متناسب و منحصر به فرد برای سالن زیبایی انتخاب کرده و از کپی برداری از نام های مشهور اجتناب نماییم. از آنجایی که قرار است این نام برند تجاری ما گردد و با این نام شناخته شویم پس باید در انتخاب نام، نهایت دقت را داشته باشیم.
۲-۱- ویژگی های نام
اصول نام باید ساده، کوتاه، با معنا و متمایز باشد اگرچه انتخاب اسامی بلند نیز منع قانونی ندارد ولی جا انداختن آن دذهن مخاطبان مستلزم هزینه بیشتری است. برای آنکه بتوانیم خود را از سایر رقبا متمایز کنیم بهتر است برای آن، طرح یا تصویری(لوگو) ایجاد کنیم. نام باید به یاد ماندنی و متناسب با آن کسب و کار و مطابق قوانین و موازین شرعی باشد و مخالف نظم عمومی و اخلاق حسنه نباشد.
۲-۲- بررسی نام
با مراجعه به سامانه مرکزمالکیت معنوی به نشانی www.iripo.ssaa.ir می توانیم اطمینان حاصل کنیم که نام انتخابی ما قبلا توسط شخص دیکری برای همان موضوع ثبت نشده باشد.
گام سوم: نحوه ثبت علامت تجاری سالن زیبایی
پس از بررسی نام انتخابی در سامانه مذکور، چنانچه نام انتخابی ما قبلا ثبت نشده بود، اقدام به ثبت برند به ترتیب زیر می نماییم:
3-1-ثبت نام متقاضی در سامانه مرکزمالکیت معنوی
در این مرحله تمامی اشخاصی که می خواهند نامشان در اظهارنامه باشد اعم از مالک، نماینده قانونی وگیرنده ابلاغ ها، باید در سامانه مرکز مالکیت معنوی ثبت نام نمایند. در صورتی که مالک، شرکت یا موسسه غیرتجاری باشد باید اطلاعات مربوط به شرکت و دارنده حق امضا را نیز ثبت نماید. پس از ثبت اطلاعات، یک کد شناسایی برای متقاضی ارسال می گردد تا بتوانند اظهارنامه خود را ثبت نماید.
3-2-ثبت اظهارنامه علامت تجاری در سامانه مرکزمالکیت معنوی
پس از ثبت نام متقاضی (حقیقی- حقوقی- ایرانی و غیر ایرانی) و دریافت کد شناسایی، نوبت به ثبت اطلاعات علامت تجاری (برند) درخواستی است. پس از ثبت اطلاعات و ارایه مدارک مورد نیاز و پرداخت هزینه های قانونی، اظهارنامه ثبت علامت تجاری خود را به اداره مرکز مالکیت معنوی تسلیم می نمایید.
۳-۳- مدارک مورد نیاز
- مدارک هویتی متقاضی :
برای شخص حقیقی تصویر کارت ملی و شناسنامه و برای شخص حقوقی آخرین روزنامه رسمی دلیل مدیریت بعلاوه مدارک هویتی اشخاصی که در شرکت حق امضاء دارند.
- مدارک نماینده قانونی:
در صورتی که ثبت اظهارنامه توسط نماینده قانونی صورت می گیرد، تصویر کارت ملی و شناسنامه و هم چنین قرارداد وکالت مورد نیاز می باشد.
- نمونه گرافیکی یا تصویر علامت تجاری
- تصویربرابراصل پروانه کسب
۳-۴-هزینه های ثبتی
هزینه های ثبت علامت تجاری قبلا طی مقاله جداگانه ای بررسی شده است و از تکرار آن خودداری می نماید. فهرست این هزینه ها عبارتند از حق اثبت اظهارنامه، حق الثبت علامت تجاری، حق الثبت تمدید ، هزینه دو بار انتشار در روزنامه رسمی کشور، هزینه های مربوط به انتخاب طبقاتی که قراراست علامت در آنجا به ثبت برسد. هزینه های قانونی توسط اداره ثبت علامت تجاری اعلام می گردد.
۳-۵- مدت زمان ثبت علامت تجاری سالن زیبایی
پس از ثبت اظهارنامه ، بررسی کارشناسان اداره ثبت علامت تجاری مرکز مالکیت معنوی آغاز می گردد و چنانچه الزامات قانونی رعایت شده باشد و همچنین درصورت عدم وجود مشابه علامت و یا عین علامت درخواستی ، اولین آگهی تقاضای ثبت علامت تجاری توسط اداره ثبت علامت مرکز مالکیت معنوی در روزنامه رسمی کشور منتشر می گردد. در صورتی که ظرف ۳۰ از تاریخ انتشار اظهارنامه ، اعتراضی وصول نشود، اداره ثبت علامت تجاری به متقاضی اعلام می نماید تا حق الثبت را پرداخت نماید و پس از آن نسبت به انتشار آگهی ثبت علامت تجاری در روزنامه رسمی کشور و همچنین صدورا سند ثبتی اقدام می نماید. مدت زمان ثبت علامت تجاری به ترافیک کاری کارشناسی که بررسی اظهارنامه به او محول گردیده بستگی دارد و اصولا از ۴۵ روز تا ۷۰ روز ازتاریخ تسلیم اظهارنامه ارزیابی می گردد.
۳-۶- مدت زمان اعتبار علامت تجاری
مدت اعتبار ثبت علامت تجاری ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن می باشد که این مدت با درخواست مالک برای دوره های متوالی ده ساله قابل تمدید می باشد.
در پایان، با توجه به اینکه علامت تجاری یک دارائی ارزشمند برای کسب و کارها محسوب میگردد و ابزاری برای بازاریابی و اساس ایجاد شهرت به شمار می آید توصیه می گردد تا در اولین زمان ممکن نسبت به ثبت آن اقدام نمایید و از این طریق با استفاده از حق انحصاری خود، با آنانکه از شهرت شما سوء استفاده می کنند، از طریق قانونی ، ممانعت نمایید.
بدون دیدگاه