چرا باید شرکت ثبت کنیم؟

چرا باید شرکت ثبت کنیم؟

مزایای ثبت شرکت

مزایای ثبت شرکت
  1. ایجاد شخصیت مستقل از شرکاء جهت انجام امور تجاری: با ثبت شرکت، شما می توانید شخصیت حقوقی مستقل برای کسب و کارتان ایجاد نمایید: چناچه یک شرکت از نوع سرمایه ای (سهامی خاص و یا مسئولیت محدود) با شخصیت حقوقی مستقل تاسیس کنید، دارایی‌های شخصی شما (خانه، ماشین، پس‌انداز) در صورت بروز مشکلات مالی برای شرکت، در خطر قرار نمی‌گیرند.
    • فرض کنید شما و دوستانتان تصمیم می‌گیرید یک رستوران راه‌اندازی کنید. اگر این کار را به صورت مشارکت یا به نام خودتان انجام دهید، همه شرکا مسئولیت کامل بدهی‌ها و تعهدات رستوران را بر عهده خواهید داشت. به این معنی که اگر رستوران با مشکل مالی مواجه شود، دارایی‌های شخصی شما مانند خانه یا ماشینتان برای پرداخت بدهی‌ها استفاده می شوند واین امر باعث می شود که تجارو صاحبین کسب و کار، در انجام امور تجارتی خود با احتیاط زیادرفتار کنند و این امرباعث کندی تجارت می شود د رحالیکه سرعت، ذات امور تجارتی است.اگر شرکت سرمایه ای تاسیس کنید مسئولیت شما محدود به سرمایه‌ای می‌شود که در شرکت گذاشته‌اید. اگر رستوران با مشکل مواجه شود، تنها دارایی‌های شرکت و در بعضی موارد مدیران مقصر، مسئول جبران خسارات هستند.
  2. امکان جمع آوری سرمایه های کوچک: تجمیع سرمایه های کوچک به منظور تشکیل شرکت با یک سرمایه معقول و یا امکان تخصیص سهام به صاحبین تخصص ویا صاحبین امتیازمانند چهره های معروف که شخصیت آنها دارای ارزش مالی است و پیش بینی مکانیزم های قانونی جهت حصول اطمینان و جذب صاحبین این گونه سرمایه.
  3. دسترسی به تسهیلات بانکی از طریق ثبت شرکت: بانک‌ها و موسسات مالی به شرکت‌های ثبت‌شده به عنوان نهادهای رسمی و قابل اعتماد نگاه می‌کنند. وجود یک شخصیت حقوقی مستقل، نشان‌دهنده‌ی تعهد و جدیت شما در اداره کسب‌وکار است.
  4. ایجاد شفافیت مالی از طریق ثبت شرکت: اغلب شرکت‌های ثبت‌شده ملزم به استخدام بازرس قانونی و ارائه گزارش‌های مالی و حسابرسی شده هستند. این شفافیت، به بانک‌ها اطمینان می‌دهد که می‌توانند به صورت دقیق، توانایی بازپرداخت تسهیلات توسط شرکت را ارزیابی کنند.
  5. ایجادتضمین‌های بیشتربرای طلبکاران از طریق ثبت شرکت ها: شرکت‌ها می‌توانند از دارایی‌های خود به عنوان ضمانت برای دریافت تسهیلات استفاده کنند. این امر، ریسک بانک‌ها را کاهش می‌دهد و احتمال اعطای تسهیلات را افزایش می‌دهد.
  6. ایجاد تسهیلات متنوع از طریق ثبت شرکت: شرکت‌های ثبت‌شده می‌توانند به طیف گسترده‌تری از تسهیلات بانکی مانند تسهیلات سرمایه در گردش، تسهیلات خرید ماشین‌آلات و تجهیزات و…دسترسی پیدا کنند.
    • فرض کنید شما یک شرکت تولید صنایع دستی دارید و قصد دارید خط تولید خود را گسترش دهید. برای این کار، نیاز به خرید ماشین‌آلات جدید و مواد اولیه دارید. اگر شرکت شما ثبت نشده باشد، برای دریافت وام از بانک، ممکن است با مشکلاتی مانند عدم ارائه مدارک مالی کافی، عدم اطمینان بانک به توانایی بازپرداخت وام وسایرمواردی که بازرسان بانک به آن توجه می کنند، مواجه شوید.
      • اما اگر شرکت شما ثبت شده باشد، می‌توانید با ارائه صورت‌های مالی، برنامه کسب‌وکار و سایر مدارک لازم، به راحتی از بانک وام دریافت کنید. چنانچه بانک با بررسی مدارک، به توانایی شرکت شما در بازپرداخت وام اطمینان حاصل نماید، تسهیلات مورد نیاز را در اختیار شما قرارخواهد داد.
  7. ایجاد اعتبار و اعتماد سازی نزد مشتری و سرمایه گذار، ازطریق ثبت شرکت: در صورتی که شما به دنبال جذب سرمایه گذاران هستید، از آن رو که شرکت ثبت شده، ساختار تشکیلاتی به فعالیت تجاری می‌دهد باعث جلب اطمینان بیشتر سرمایه گذاران خواهد شد. شرکت ثبت‌شده، تصویری حرفه‌ای‌تر و سازمان‌یافته‌تر از کسب‌وکار شما ارائه می‌دهد. این امر، به ویژه برای مشتریانی که به دنبال خدمات و محصولات باکیفیت هستند، بسیار مهم است.
    • یک شرکت ثبت‌شده، معمولاً به عنوان یک کسب‌وکار پایدار و بلندمدت در نظر گرفته می‌شود. این امر، به ویژه برای سرمایه‌گذاران که به دنبال سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت هستند، بسیار مهم است.
    • شرکت‌های ثبت‌شده، مسئولیت‌پذیرتر هستند و در صورت بروز هرگونه مشکل، می‌توان آن‌ها را به صورت قانونی مسئول دانست. این امر، به مشتریان اطمینان می‌دهد که در صورت بروز مشکل، می‌توانند به حقوق خود دست پیدا کنند.
    • به عنوان مثال شما یک استارتاپ فناوری دارید که یک اپلیکیشن جدید برای مدیریت پروژه‌ها را توسعه داده‌اید. برای جذب سرمایه‌گذار و مشتری، شما نیاز به ایجاد اعتماد دارید. اگر شرکت شما ثبت نشده باشد، سرمایه‌گذاران ممکن است نگران آینده‌ی کسب‌وکار شما باشند و مشتریان نیز ممکن است به کیفیت و پشتیبانی محصول شما شک داشته باشند.
    • اما اگر شرکت شما ثبت شده باشد، شما می‌توانید به سرمایه‌گذاران نشان دهید که کسب‌وکار شما جدی و پایدار است. همچنین، مشتریان نیز با دیدن اینکه شرکت شما به صورت قانونی ثبت شده است، به کیفیت محصول و خدمات شما اطمینان بیشتری پیدا خواهند کرد.
  8. تعیین و شفاف سازی مکانیزم های اداره شرکت از طریق ارکان مندرج در قانون تجارت و اساسنامه شرکت های تجاری
  9. تشکیل شعبه شرکت: برای تشکیل شعبه قانونی نیازمند ثبت شرکت هستید.
    • اگر شما یک شرکت تولیدکننده مواد غذایی دارید و قصد دارید بازار خود را گسترش دهید، می‌توانید در شهرهای دیگر شعبه قانونی تاسیس کنید. برای تاسیس شعبه، شما به یک شرکت ثبت‌شده نیاز دارید تا بتوانید مجوزهای لازم را اخذ کرده و فعالیت خود را به صورت قانونی آغاز کنید.
  10. امکان مشارکت در مناقصه و مزایده از طریق ثبت شرکت: اگرچه شرط حضور در مناقصات و مزایدات، ثبت شرکت نمی باشد لیکن برگزارکنندگان مناقصه و مزایده ، تمایل دارند شرکت کنندگان، در قالب شخصیت حقوقی در آن شرکت نمایند.
    • اغلب مناقصات، به ویژه مناقصات دولتی، شرکت کنندگان را به اشخاص حقوقی محدود می‌کنند باین دلیل که ناظرین، دربررسی سوابق عملکردی در مورد شرکت ها با معیارهای عینی و شفاف تری جهت اظهارنظر مواجه می باشند وبهتر می توانند ریسک ها را ارزیابی نمایند.
  11. حفاظت از نام تجاری از طریق ثبت شرکت: با توجه باینکه علیرغم پیش بینی ثبت نام تجاری در قانون تجارت و همچنین قوانین مربوطه در سال های ۱۳۸۶ و۱۴۰۳ ، دولت مکلف شده تا طبق آیین نامه مصوب نسبت به ثبت نام تجاری اقدام نماید لیکن این مهم تا کنون محقق نشده است لذا عملا یکی از راه های حفظ اعتبار نام تجاری ، ثبت آن در قالب ثبت نام شرکت یا در قالب ثبت برند می باشد.
  12. تعیین مکانیزم مشخص برای تقسیم سود: با تاسیس وپیش بینی ارکان شرکت (که اساسنامه، وظایف مستقلی برای هریک پیش بینی نموده است) باعث می شود تا مکانیزم های تخصیص سود براساس درصد سهام ویا هرتوافق کتبی دیگر، برسمیت شناخته شده و از بروز اختلافات فیمابین شرکاء ومدیران شرکت، جلوگیری شود و به پایداری و موفقیت کسب‌وکار کمک ‌کند. وقتی هر شریک بداند که سهم مشخصی از سود را دریافت خواهد کرد، انگیزه بیشتری برای تلاش و موفقیت کسب‌وکار خواهد داشت.
  13. امکان دریافت مجوز های خاص از طریق ثبت شرکت: برخی از فعالیت ها و صنایع همچون راه اندازی کارخانه ها و واحد های تولیدی در صنایع خاص مانند داروسازی، غذایی و… نیاز به اخذ مجوز دارد که بعضاً فقط به شرکت های ثبت شده داده می شود.
  14. معافیت های مالیاتی از طریق شناسائی برخی شرکت ها به عنوان دانش بنیان: برخی از انواع شرکت ها ممکن است از معافیت های مالیاتی برخوردار شوند که این موضوع می تواند به کاهش هزینه ها کمک نماید . همانند شرکت های دانش بنیان
فواید ثبت شرکت

در نهایت، ثبت شرکت باعث می گردد که کسب و کار شما توسط یک تاجر مستقل از شرکاء تداوم یابد و در صورت آگاهی سهامداران و شرکاء از ارکان شرکت ه و آگاهی از حقوق و تکالیف هریک از ارکان شرکت، به تداوم و شکوفائی فعالیت های تجاری کمک کرده و امکان توسعه کسب و کار را تسهیل می کند.
سرانجام با ثبت شرکت وایجاد یک ساختار قانونی و سازمان یافته، با استفاده از خرد جمعی و سرمایه های کوچک ، برای انجام فعالیت های اقتصادی و تجاری با حداقل ریسک شخصی ، حمایت سازمان یافته ای را به کسب و کار خود اعطاء می کنید.

آیدا اقدامیمشاهده نوشته ها

آیدا اقدامی مشاور حقوقی کسب کار متخصص ثبت انواع شرکت‌های تجاری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *