مدارک مورد نیاز ثبت شرکت

فهرست مطالب:

مدارک مورد نیاز ثبت شرکت

مدارک لازم برای ثبت شرکت با توجه به نوع شرکت، در برخی موارد جزئی متفاوت باشد اما در اکثر موارد مدارک ثبت شرکت تقریبا یکسان است.برای بیان مدارک مورد نیاز به طور مختصر به بیان مراحل ثبت شرکت و مدارک مورد نیاز در هر مرحله می پردازیم:

مراحل ثبت شرکت :

مراحل ثبت شرکت

نام شرکت چیست؟

نام یک شرکت معرف شخصیت و هویت آن است. ذی‌نفعان و طرفین قرارداد با شرکت، در نگاه اول با نام یک شرکت مواجه می‌شوند و سپس با فعالیت و خدمات آن آشنا می‌شوند. لذا اگر نام یک شرکت زیبا و معنادار باشد باعث نفوذ بیشتر در کسب و کار می‌شود. انتخاب نام شرکت اولین گام و در عین حال یکی از مهم‌ترین مراحل تاسیس شرکت است .
در قانون تجارت و قانون ثبت شرکت ‌ها هیچ‌گونه تعریف اختصاصی در خصوص نام شرکت و ویژگی آن بیان نشده است، ولی در تعریف نام شرکت می‌توان این‌چنین گفت: عنوانی است که شخص حقوقی تحت آن نام به ثبت می‌رسد و حق استفاده از آن منحصرا متعلق به همان شخصیت حقوقی است.

چگونگی تعیین نام شرکت‌ها

برای انتخاب نام شرکت رعایت برخی نکات واجب است که در حال حاضر باتوجه به لزوم عدم مشابهت با نام های ثبت شده در مرجع ثبت شرکتها عملا نام شرکت باید از۴ سیلاب تشکیل شود که حداقل ۱ سیلاب آن خاص باشد اگرچه توصیه ما به انتخاب دو نام اول حتی با سه یا دو سیلاب نیز می باشد. ملاک اقدام تعیین نام شرکت‌ها، دستورالعمل نحوه انتخاب و تایید نام الکترونیکی اشخاص حقوقی در سایت رسمی اداره ثبت شرکت ها می باشد که مهمترین نکات کاربردی تعیین نام شرکت به شرح زیر می‌باشد:

  • ) نام باید درفرهنگستان زبان و ادب فارسی موجود باشد یعنی حتما ریشه فارسی داشته باشد. و به کارگیری اعداد در نام اشخاص حقوقی در کنار حداقل یک واژه دارای معنی امکان‌پذیر است .( موسسه مهر ۷۹ ) و همچنین استفاده از حروف اختصاری و مخفف در کنار نام شخص حقوقی ممکن است. ( شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) . نام شرکت اغلب مرتبط با فعالیت شرکت است، به طور مثال خدمات برق سپهر یا نصب آسانسورکیان
  • استفاده از کلماتی از قبیل ایران، کشور، ملت و امثال آن و همچنین نام‌های اشخاص حقوقی که در سطح کشور مشهورند در نام‌های پیشنهادی به دلیل جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی پذیرفته نمی شود.
  • ) اسم شرکت نباید قبلاً توسط شخص حقوقی دیگری به ثبت رسیده باشد و شخص متقاضی باید نام شرکت خود را به گونه ای انتخاب کندکه تمایزی آشکار با اسم شرکت ثبت شده قبلی داشته باشد و تمایز اسم شرکت ها باید در کلمات خاص باشند و افزودن صفاتی مانند نوین، برتر، برترین و پسوند جمع به اسم شرکت نمی تواند وجه تمایز اسم یک شرکت از سایر شرکتها باشد.
  • ) افرادی که علاوه‌بر زبان فارسی به یکی از زبان‌های خاص اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی یا گویش محلی و قومی سخن می‌گویند، مجازند از اسامی خاص متعلق به آن زبان یا گویش استفاده کنند (گیان ،، روژان و …)
  • یکی از سیاست‌های کشور ایران ، جذب سرمایه گذار خارجی است که در این دستورالعمل استفاده از نام شرکت و محصولات شرکت‌های خارجی در نام اشخاص حقوقی با رعایت مقررات و با رسم‌الخط فارسی پیش بینی شده است.
  • ) متقاضیان در هر درخواست می‌توانند ۵ پیشنهاد ارسال کنند و بررسی نام‌های پیشنهادی به ترتیب اولویت درخواست متقاضیان انجام می شود.

ممنوعیت استفاده از نام‌های مشابه

متقاضیان باید نامی را برای شخص حقوقی خود انتخاب کنند که هم منحصر به فرد باشد و هم مشابه نام دیگری نباشد، لذا مهم‌ترین وظیفه مرجع ثبت شرکت‌ها در مرحله تایید نام، جلوگیری از ثبت اسامی مشابه است. در صورت ثبت شخص حقوقی، حق استفاده انحصاری نام ثبت شده متعلق به آن شخص حقوقی است و سوء استفاده از نام شرکت منجر به جبران خسارت خواهد شد.
جهت تسهیل فرایند جستجوی نام‌های پیشنهادی و جلوگیری از ارسال نام‌های مشابه و تکراری، می‌توانید به درگاه پایگاه اطلاع‌ رسانی اشخاص حقوقی مراجعه کنید .

ثبت شرکت

انتخاب موضوع فعالیت شرکت

موضوع شرکت می بایست بر اساس نوع فعالیتی که یک کسب و کار میخواهد آن را انجام بدهد انتخاب بشود. آنچه در انتخاب موضوع شرکت اهمیت دارد آن است که موضوع فعالیت به صورتی نوشته شود که تمام فعالیت هایی که یک شرکت می خواهد انجام دهد را پوشش دهد.
برخی از فعالیت‌ها قبل از ثبت شرکت در مرجع ثبت شرکت‌ها باید از مراجع ذی صلاح مجوز اخذ کنند که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم :

تصدی به امور زیارتی (هر گونه خدمات زیارتی)

مرجع صدور مجوز : سازمان حج و زیارت

فعالیت هواپیمایی ( حمل و نقل هوایی، خدمات مسافرت هوایی و …)

مرجع صدور مجوز : سازمان هواپیمایی کشوری

فعالیت مربوط به بهزیستی ( تاسیس مهد کودک، خانه سلامت و….)

مرجع صدور مجوز : سازمان بهزیستی

موضوع فعالیت علوم اسلامی و حوزه ( حوزه‌های علمیه، مراکز آموزشی علوم اسلامی و …)

موضوع فعالیت علوم اسلامی و حوزه ( حوزه‌های علمیه، مراکز آموزشی علوم اسلامی و …)

موضوع فعالیت فرهنگی، هنری و خبری ( امور فعالیت فرهنگی، مطبوعاتی، هنری و اسلامی و ..)

موضوع فعالیت فرهنگی، هنری و خبری ( امور فعالیت فرهنگی، مطبوعاتی، هنری و اسلامی و ..)

فعالیت مربوط به سلاح و اسلحه ( تولید اسلحه، سلاح و مهمات شکاری و …)

مرجع صدور مجوز : وزارت دفاع

فعالیت گردشگری و مسافرتی ( خدمات مربوط به ایرانگردی و جهانگردی از قبیل مسافرت گروهی و…)

مرجع صدور مجوز : سازمان میراث فرهنگی و گردشگری

فعالیت قرآنی و انجمن‌های اسلامی

مرجع صدور مجوز : سازمان تبلیغات اسلامی

فعالیت علمی، آموزشی و پژوهشی

مرجع صدور مجوز : وزارت علوم تحقیقات و فناوری

فعالیت واردات و صادرات و خرید و فروش و کاشت و نگهداری اجناس دخانیه

مرجع صدور مجوز : شرکت دخانیات کشور

فعالیت بیمه‌ای

مرجع صدور مجوز : بیمه مرکزی ایران

فعالیت مردم نهاد و احزاب‌ها ( هرگونه کمک و مساعدت به افراد بی بضاعت، ترویج خیریه و ..)

مرجع صدور مجوز : وزارت کشور

فعالیت آزاد فنی و حرفه‌ای ( تاسیس آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای و …)

مرجع صدور مجوز : سازمان فنی و حرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای

فعالیت مربوط به امور پولی و بانکی( تاسیس شعبه و نمایندگی بانک‌های خارجی، ورود و صدور پول رایج ایران و ارز و …)

مرجع صدور مجوز : بانک مرکزی جمهوری اسلامی

فعالیت شرکت‌های وابسته به شهرداری

مرجع صدور مجوز : شورای اسلامی شهر

ایجاد هر نوع شخصیت حقوقی_ پزشکی از جمله بیمارستان، آسایشگاه، آزمایشگاه و..

مرجع صدور مجوز : وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی

فعالیت بورسی و نهادهای مالی و سرمایه گذاری

مرجع صدور مجوز : سازمان بورس و اوراق بهادار

فعالیت شرکت‌های تعاونی

مرجع صدور مجوز : وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی( اداره تعاون شهرستان مربوطه )

فعالیت تعاونی فرش دستباف (تولید انواع فرش دستباف، تهیه و توزیع لوازم جهت تولید فرش و…)

مرجع صدور مجوز : وزارت جهاد کشاورزی

فعالیت مترجمی اسناد ( شامل مترجمی اسناد و مدارک و …)

مرجع صدور مجوز : ارائه پروانه رسمی مترجمی قوه قضاییه

موضوع فعالیت حفاظتی و مراقبتی مانند نیروهای حفاظتی بانک ها و مجتمع های تجاری

مرجع صدور مجوز : نیروی انتظامی

) موضوع فعالیت شرکت‌های مشمول اصل ۴۴ ( کلیه تصمیمات شرکت‌های دولتی مشمول واگذاری موضوع اصل ۴۴ )

مرجع صدور مجوز : سازمان خصوصی سازی

انتخاب نوع شرکت

  • . مشخصات سجلی شرکاء از جمله: نام، نام خانوادگی، کد ملی شرکا ،مدیران و بازرسان. درصورتیکه شریک از نوع شرکتی باشد شناسه ملی شرکت ، روزنامه تاسیس ، روزنامه آخرین تغییرات و نامه نمایندگی بایستی به عنوان مدارک هویتی شرکت ارائه شود.
  • شماره همراه شرکا، مدیران، بازرسان که مالکیت شماره همراه اعلام شده می بایست برای خود آن افراد بوده و در سامانه ثنا نیز به ثبت رسیده باشند.
  • ثبت نام در سامانه ابلاغ الکترونیک سامانه ثنا

ثبت شرکت در اداره کل ثبت شرکتها

پس از تکمیل مدارک :

  • ۱- اطلاعات در سامانه ثبت شرکتها بارگزاری می شود
  • ۲- تایید نام و اطلاعات توسط اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری (در صورت عدم تایید نام می بایست پنج نام دیگر برای شرکت انتخاب و مجدد بارگزاری شود.)
  • ۳- امضای اوراق شرکت از جمله اساسنامه،اظهار نامه ،صورتجلسه مجمع عمومی موسس ، صورتجلسه هیئت مدیره ، توسط شرکا و مدیران شرکت . تمام مدارک از طریق پست به آدرس مرجع ثبت شرکت ها ارسال می شود.
  • ۴- تایید مدارک ارسال شده توسط اداره ثبت شرکت ها
  • ۵- امضای الکترونیک در سامانه ثبت من

از آنجائی که بارگزاری اطلاعات و ارسال مدارک ، امری تخصصی است و عدم بارگزاری اطلاعات به نحوه صحیح باعث تکرار چند باره ی مراحل ثبت شرکت و صرف زمان و هزینه اضافی است لذا با مراجعه به وکیل متخصص علاوه بر مشاوره به شما در سایر امور مربوط به اداره شرکت باعث صرفه جویی در زمان و هزینه تاسیس شرکت کی شود

هزینه ثبت شرکت :

  • هزینه حق الثبت شرکت ، براساس قانون تعرفه حق الثبت شرکت ها و موسسات تعیین می شود.
  • پرداخت هزینه ی روزنامه کثیر الانتشار که باتوجه به میزان نوشته و نوع روزنامه کثیر الانتشاری که انتخاب شده متفاوت می باشد ،به عنوان مثال روزنامه اطلاعات جز روزنامه های پر هزینه و روزنامه ابتکار جز روزنامه های کم هزینه می باشد. نکته کاربردی آنکه اصولا تفاوتی میان روزنامه های کثیرالانتشار از لحاظ قانونی وجود ندارد و انتخاب یک روزنامه مشخص به این دلیل می باشد که در صورت نشرآگهی دعوت سهامداران ، شرکاء دچار سردرگمی نشوند
  • پرداخت هزینه روزنامه رسمی که باتوجه به تعداد کلمات ، هزینه آن متفاوت می باشد.

    Mentorمشاهده نوشته ها

    منتور ۳۶۰ با تمرکز بر خدمات حقوق تجاری ایجاد شده ست. ما با حمایت بزرگترین موسسه حقوقی ایران بهترین وکلای حقوق شرکت ها و سرمایه گذاری و استارتاپ ها را گرد هم آورده ایم. از مهم ترین ابداعات این تیم طرح منتورینگ ۳۶۰ است که برای جلوگیری از مسیرهای اشتباه و هزینه های گزاف و توسعه هرچه سریع تر ایجاد شده است.

    بدون دیدگاه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *