راهنمای جامع ثبت شرکت نسبی در ایران
( صفر تا صد چگونگی ، هزینه ، مدارک و مدت زمان ثبت شرکت )
نحوه ثبت شرکت نسبی :
برای ثبت شرکت نسبی مراحل زیر طی می شود:
- -انتخاب نام شرکت : نام شرکت باید شامل عبارت “شرکت نسبی” و حداقل نام یکی از شرکا باشد. توصیه می شود حداقل ۵ نام ۴ سیلابسی را به ترتیب اولویت اعلام کنید.
- تنظیم شرکتنامه : شرکتنامه شامل اطلاعات اصلی مانند نام شرکت، موضوع فعالیت، سرمایه ،میزان سهمالشرکه هریک از شرکا، و وظایف و اختیارات شرکا باشد.
- تأمین سرمایه : تمام سرمایه نقدی باید پرداخت شود و سهمالشرکه غیر نقدی نیز باید تقویم و تسلیم شود .
- انتخاب مدیر یا مدیران : شرکا باید از بین خود یا خارج از شرکت، مدیر یا مدیرانی را انتخاب کنند .
- ثبت در اداره ثبت شرکتها : مدارک لازم شامل شرکتنامه، اساسنامه (در صورت وجود) و سایر مدارک مورد نیاز را به اداره ثبت شرکتها تحویل می شود. پس از بررسی و تأیید مدارک، شرکت به ثبت میرسد و آگهی تأسیس آن در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشاری که انتخاب نمودند منتشر میشود .
- پلمپ دفاتر تجاری : پس از ثبت شرکت، باید دفاتر قانونی پلمپ شده شرکت را پیش از شروع سال مالی جدید از اداره ثبت شرکتها دریافت کرد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت نسبی :
برای ثبت شرکت نسبی مدارک زیر لازم می باشد:
- دو نسخه شرکتنامه : این سند شامل اطلاعات اصلی شرکت مانند نام شرکت، موضوع فعالیت، سرمایه ، تعیین میزان سهمالشرکه هر یک از شرکا، و وظایف و اختیارات آنها
- دو نسخه تقاضانامه : این سند نیز تکمیل و امضا ء می شود.
- دو نسخه اساسنامه : در این نوع شرکت ، تنظیم و تسلیم اساسنامه اجباری نمی باشد اگرچه در رویه اصولا اساسنامه دردو نسخه تهیه و تکمیل شده و به اداره ثبت شرکت ها ارائه می شود .
- فرم تعیین نام : این فرم با ۵ نام مورد نظرمتقاضی به ترتیب اولویت تکمیل می شود . نام های مورد نظرمتقاضی ۴ سیلابی بوده و به ترتیب اولویت درج شده در فرم تعیین نام، توسط اداره ثبت شرکت ها بررسی و ظرف ۷۲ ساعت اعلام نظرمی شود.
- مجوز فعالیت : در صورتی که موضوع فعالیت و یا نام شرکت نیاز به ارائه مجوز داشته باشد
- کپی برابر اصل مدارک هویتی : مدارک احراز هویت کلیه شرکا و مدیران و اعضای هیئت ناظر باید ارائه شود . این مدارک یا توسط دفتر اسناد رسمی یا از طریق وکیلی که اعلام وکالت نموده ، برابراصل می شود.
- گواهی عدم سوء پیشینه : برای اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل ، این گواهی به صورت برخط و آنلاین صادر می شود ولی چنانچه این اشخاص، دارای پرونده حقوقی هم باشند، لازم است تا نسخه فیزیکی گواهی عدم سوء پیشینه تسلیم شود.
- صورتجلسه مجمع عمومی مؤسس : دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی مؤسس که به امضاء همه آنها رسیده است، تسلیم اداره ثبت شرکت ها می شود.
- صورتجلسه هیئت مدیره : دو نسخه از صورتجلسه هیئت مدیره ارائه می شودکه طی آن، اعضاء هیئت مدیره ، تعیین سمت شده و مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره را انتخاب نموده و ضمنا قبولی این سمت ها را با امضاء صورتجلسه، اعلام می کنند.
- وکالتنامه : : در صورتی که برای ثبت شرکت از وکیل استفاده میشود، ارائه وکالت نامه ضروری است.
هزینه ثبت شرکت نسبی :
هزینه ثبت شرکت نسبی به عوامل متعددی از جمله تعداد شرکا، میزان سرمایه اولیه، و خدمات اضافی مورد نیازبستگی دارد.
هزینه ثبت شرکت نسبی تقریبا بین ۱,۵۰۰,۰۰۰ تا ۳,۰۰۰,۰۰۰ تومان ارزیابی می شود وممکن است بسته به شرایط مورد نیاز تغییر کند.
- هزینههای دولتی : شامل حق الثبت و هزینههای واریزی به اداره ثبت شرکتها و حق تمبر اداره مالیات
- هزینه نشر آگهی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار
- هزینههای مشاوره و وکالت : در صورتی که از خدمات مشاوران حقوقی یا وکلا استفاده کنید.
- هزینه ها جانبی: علاوه بر هزینه های اصلی، هزینه های جانبی نظیر اجاره دفتر، افتتاح حساب بانکی ، پلمپ دفاترتجاری ،دریافت کد اقتصادی، هزینه اخذ کارت بازرگانی (در صورت نیاز)، هزینه دریافت کد کارگاهی بیمه در صورت لزوم در لیست هزینه های شما قرار خواهد گرفت.
سوالات متداول شما:
- -آیا نوع شرکت نسبی در میزان مالیات شرکت مؤثر است ؟
- خیر، میزان مالیات بر اساس نوع شرکت تعیین نمی شود. آنچه که در مالیات شرکت موثر است عملکرد مالی شرکت ها به طور سالیانه و سود خالص آن ها پس از بررسی دفاتر شرکت است.
- در صورتی که دارایی شرکت نسبی برای پرداخت تمام قروض شرکت کافی نباشد، مسئولیت شرکاء به چه میزان است؟
- توجه داشته باشید که قروض طلبکاران شرکت در بدو امر از دارایی شرکت پرداخت خواهد شد و رجوع به دارایی شرکت بر دارایی شرکاء تقدم دارد. اما اگر دارایی شرکت نسبی برای پرداخت تمام قروض کافی نباشد، هر یک از شرکاء به نسبت سرمایه ای که داشته ضامن است و طلبکار شرکت می تواند به هر یک از شرکاء خواه به صورت انفرادی خواه به نحو اجتماع به نسبت سرمایه رجوع نماید.
- اگر نخواهیم اسم تمام شرکاء در نام شرکت نسبی قید شود چه راهکاری وجود دارد؟
- در اسم شرکت نسبی عبارت ( شرکت نسبی) و لااقل اسم یک نفر از شرکاء باید ذکر شود. در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکاء نباشد، بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده؛ عبارتی از قبیل ( و شرکاء) و (برادران) ضروری است.
نگین هادیان جعفری
بدون دیدگاه