تغییر اساسنامه بعد از ثبت شرکت

تغییر اساسنامه بعد از ثبت شرکت ( تغییر اساسنامه شرکت )

اساسنامه شرکت شامل مجموعه ای از مواد است که نحوه اداره و مدیریت شرکت را تعیین می کند. مواد اساسنامه از حیث قابلیت تغییر به دو دسته مواد آمره و غیر قابل تغییر و همچنین مواد غیرآمره و قابل تغییر تقسیم می شود. در موادی از اساسنامه که قانون تجارت دست سهامداران را برای تنظیم روابط باز گذاشته ، همانند شرایط خصوصی پیمان ، توسط سهامداران قابل تغییر ویا در محدوده معین قابل تنظیم می باشد. تغییرات مورد نظردر اساسنامه مربوط به همان شرایط خصوصی می باشد. به طور کلی تغییرات درمواد اساسنامه شرکت ها با رعایت برخی محدودیت ها و شرایط خاص امکان پذیر است . تغییرات در اساسنامه باید مطابق با قوانین ومقررات انجام شود و این تغییرات نمی تواند خلاف قواعد آمره قانون باشد به عنوان مثال :

  • مدت مدیریت مدیران در شرکت های سهامی خاص را نمی توان بیش از دو سال تعیین نمود
  • حدنصاب تشکیل جلسات مجامع عمومی را نمی توان به میزانی کمتراز نصاب معین شده در قانون تجارت تغییرداد
  • حقوق اساسی سهامداران را نمی توان در قالب تغییرات اساسنامه نقض نمود به عنوان مثال تغییر در نحوه تقسیم سود بدون موافقت سهامدارمورد نظر، غیرممکن است
  • انتخاب یک بازرس قانونی به جای انتخاب دو بازرس در اساسنامه شرکت سهامی غیرممکن می باشد
  • رفع تکلیف به انتخاب هیئت نظاردر شرکت های بامسئولیت محدود هم از قواعد آمره است که نمی توان آنرا تغییرداد

۱) چگونه آدرس شرکت را تغییر دهیم ؟

تغییر نشانی شرکت یک فرایند قانونی است که باتوجه به نوع فعالیت شرکت ممکن است متفاوت باشد. در اینجا مراحل کلی برای انجام این تغییرات توضیح داده شده است.

 تغییر نشانی اصولاً در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده شرکت  می‌باشد اما ممکن است به موجب اساسنامه این تصمیم در صلاحیت هیات مدیره هم قرار بگیرد

همچنین می‌توان تغییر نشانی در همان واحد ثبتی را به موجب اساسنامه در صلاحیت هیات مدیره قرار داده و  تغییر نشانی در خارج از واحد ثبتی در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده قرار بگیرد که این مهم در اساسنامه های تیپ که توسط اداره ثبت شرکت ها تعیین شده است ، رعایت می شود.

تغییر نشانی در همان واحد ثبتی :

تغییر نشانی در همان واحد ثبتی به این معنا است که آدرس شرکت در همان شهر یا منطقه‌ای که در ابتدا به ثبت رسیده و اقامتگاه قانونی شرکت بوده است تغییر کند.

به عنوان مثال اعضای یک شرکت تصمیم می‌گیرد آدرس شرکت خود را از مکانی در تهرانپارس تهران به آدرس دیگر در صادقیه تغییر دهند .

آیا بعد از ثبت شرکت ، می توان موادی از اساسنامه را تغییر بدهم؟

تغییر آدرس شرکت  از یک واحد ثبتی یا یک شهر به یک واحد ثبتی یا شهر دیگر :

تغییر ادرس از یک واحد ثبتی به یک واحد ثبتی دیگری  به این معنا است که  تغییر آدرس شرکت شما همراه با تغییر شهر و به تبع آن تغییر واحد ثبتی همراه باشد به این معنا که به عنوان مثال شرکتی بخواهد آدرس خود را از شهر تهران به شهر کرج منتقل نماید .

مراحل تغییر آدرس شرکت :

تنظیم صورت جلسه:  براساس آنچه در اساسنامه شرکت آمده است حسب مورد می‌بایست صورت جلسه‌ی هیئت مدیره و یا صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده تنظیم شود و در آن، تغییر نشانی شرکت تصویب و توسط اعضای هیئت مدیره یا اعضای مجمع عمومی فوق العاده امضا شود .

ثبت تغییرات در سامانه اداره ثبت شرکت : تغییرات مورد نظر و کلا اطلاعاتی که در سامانه درج می شود ، لازم است که هیچ مغایرتی با متن صورتجلسه نداشته باشد و در غیراین صورت از موارد رد آن توسط اداره ثبت شرکت ها می باشد.

ارائه مدارک به اداره ثبت شرکتها : پس از تنظیم صورت جلسه و بارگذاری اطلاعات در سامانه اداره ثبت شرکتها ، با اخذ رسید پذیرش از سیستم، مدارک مربوطه به اداره ثبت شرکتها ارائه گردد. در حال حاضر، این تسلیم به صورت فیزیکی در محل اداره ثبت مربوطه تحقق می یابد.

انتشار آگهی در روزنامه رسمی : پس از تایید اداره ثبت، تغییر نشانی در روزنامه رسمی آگهی می‌گردد.

قابل ذکر است که با تغییر آدرس شرکت از یک واحد ثبتی به واحد ثبتی دیگر شماره ثبت شرکت تغییر می‌نماید اما شناسه ملی شرکت تغییر نیافته و شرکت با همان شناسه ملی قبلی می تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

مدت زمان ثبت تغییر ادرس شرکت :

تغییر آدرس شرکت در یک واحد ثبتی تقریبا هفت تا ده روز به انجام می‌رسد اما تغییرآدرس شرکت همراه با تغییر واحد ثبتی با توجه به اینکه می‌بایست پرونده از یک واحد ثبتی به واحد ثبتی دیگر منتقل شود مدت زمان بیشتری نیاز دارد تا این تغییر به انجام برسد.

۲) چگونه نام شرکت را تغییر دهیم ؟

تغییر نام شرکت با تصویب مجمع عمومی فوق العاده به انجام می‌رسد،  می‌بایست در این مجمع بیش از نصف سهامداران حضور داشته و بیش از دو سوم حاضرین نیز رای به تغییر نام شرکت دهند.

قبل از تغییر نام شرکت، نام انتخاب شده‌ی جدید را از اداره تعیین نام ثبت شرکتها استعلام نمایید.

نکته مهمی که می بایست در این خصوص رعایت گردد این است که قبل از آنکه نام جدید به تصویب مجمع برسد باید با بخش میزکار اداره تعیین نام اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری، واقع در تهران بلوار میردادماد تقاطع مدرس مشورت کنید که نام انتخاب شده مورد تایید آن اداره بوده و امکان ثبت دارد چرا که بسیاری از نام‌های انتخابی به دلیل مشابهت و یا سایر موارد امکان ثبت ندارد و تعیین نام جدید شرکت و تشکیل مجمع عمومی فوق العاده بدون هماهنگی قبلی موجب ایجاد هزینه و اتلاف وقت می‌گردد.

مراحل تغییر نام شرکت:

مساله تعیین نام شرکت شاید در بدو فعالیت و ثبت شرکت ، دارای اهمیت چندانی نباشد اما پس از ثبت نمودن شرکت و در طول مدت فعالیت شرکت ، این مساله اهمیت خود را نشان خواهد داد. انتخاب نام جدید باید با قوانین و مقررات مربوط به نام‌گذاری شرکت‌ها مطابقت داشته باشد و این نام نباید مشابه با نام‌هایی که تا کنون به ثبت رسیده است باشد که  در این مقاله به طور کامل درخصوص نحوه تعیین نام توضیح داده شده است .

۱-۲) تصمیم گیری:  ابتدا باید تغییر نام در مجمع عمومی فوق العاده شرکت تصویب شود.

۳-۲) ثبت تغییرات: ثبت تغییرات نام شرکت در سامانه اداره ثبت شرکتها

۴-۲) اخذ تاییدیه: پس از بررسی مدارک توسط اداره ثبت شرکت‌ها، تاییدیه تغییر نام به صورت آنلاین از طریق اداره ثبت شرکت ها صادر خواهد شد.

۵-۲) ارسال مدارک :مدارک مربوطه مشتمل برنسخه ای از صورتجلسه حاوی مهر شرکت و همچنین آگهی دعوی و سمت وکیل ( در صورت وجود ) به ضمیمه نسخه پذیرش اینترنتی  را به اداره ثبت شرکتها ارائه دهید.

۶-۲) انتشار آگهی در روزنامه رسمی : پس از تایید اداره ثبت و امضاء دفاتر مربوطه ، تغییر نام در روزنامه رسمی آگهی می‌شود.

۳)  چگونه موضوع شرکت را تغییر دهیم ؟

ثبت بعضی از موضوعات  فعالیت شرکت ها نیاز به اخذ مجوز دارد که بعضا مستلزم صرف وقت طولانی است لذا بسیاری از موسسین در زمان تاسیس، موضوع فعالیت را به نحوی انتخاب می کنند که عنوان آن مستلزم ارائه مجوز نباشد و موضوع را به صورت عمومی نوشته و در ادامه حیات شرکت برای اخذ مجوز موردنیاز موضوع فعالیت ، آن موضوع مشخص را به اساسنامه شرکت اضافه می‌نمایند که به هر حال تغییر موضوع فعالیت شرکت یکی از فرایند‌‌‌های مهم در مدیریت کسب و کار می‌باشد که نیاز به رعایت مراحل قانونی و اجرایی دارد و در صورت نیاز به اخذ مجوز در ابتدا باید مجوز مورد نیاز اخذ شود و سپس اقدام به تغییر موضوع نمایند .

مراحل تغییر موضوع فعالیت شرکت

مراحل تغییر موضوع فعالیت شرکت شبیه به مراحل تغییر نام شرکت بوده و در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می‌باشد. مراحل آن شامل موارد زیر می‌باشد:

۱-۳) تصمیم گیری:  ابتدا باید تغییر موضوع فعالیت در مجمع عمومی فوق العاده شرکت تصویب گردد.

۲-۳) تنظیم صورت جلسه: صورت جلسه ای که تغییر موضوع فعالیت در آن تصویب شده است، باید روی سربرگ تنظیم گردد و به امضاء ومهرشرکت برسد.

۳-۳) ثبت تغییرات: پس از ثبت تغییرات موضوع فعالیت شرکت در سامانه اداره ثبت شرکتها و اخذ رسید پذیرش از سیستم

۳-۴) تسلیم مدارک :  مدارک فوق بانضمام تصویربرابراصل وکالت نامه و اصل مجوز ( در صورت وجود)  را به اداره ثبت شرکتها ارائه دهید.

۳-۵ ) انتشار آگهی در روزنامه رسمی : پس از تایید اداره ثبت، تغییر موضوع فعالیت در روزنامه رسمی آگهی می‌شود.

سوالات متداول :

  • آیا اعمال تغییرات در اساسنامه شرکت به عنوان یک سند رسمی ثبت شده ، امکان دارد؟

    اعمال تغییرات در برخی مواد اساسنامه که آمره نیستند در شرایطی امکان پذیر است.

    • آیا تغییر نام از جمله موارد قابل تغییر در اساسنامه است ؟

    بله تغییر نام شرکت امکان پذیراست لیکن در محدوده ضوابط قانونی به عنوان مثال نام انتخابی نباید قبلا ثبت شده باشد و یا اسم مورد نظرنیازمند ارائه مجوز باشد

    • آیا تغییر نشانی نیاز به تصویب سهامداران دارد؟

    تغییرنشانی مانند سایر تغییرات در اساسنامه ، مستلزم تصویب آن در

    تنظیم کننده آیدا اقدامی

    تاریخ تنظیم:۱۸/۸/۱۴۰۳

    آیدا اقدامیمشاهده نوشته ها

    آیدا اقدامی مشاور حقوقی کسب کار متخصص ثبت انواع شرکت‌های تجاری

    بدون دیدگاه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *